Collette Dinnigan

Collette Dinnigan Picture Alliance

Moda tasarımcısı Collette Dinnigan güzel, abartısız ve kalitesi yüksek kreasyonlarıyla ünlü. Avustralyalı tasarımcı 2015’in başından beri Miele Australia’nın marka yüzü olarak devam ediyor.

Collette Dinnigan henüz çocukken, ailesiyle birlikte Güney Afrika’dan Yeni Zelanda’ya taşındı. Avustralya Yayın Kuruluşu’nun (ABC) kostüm departmanında çalışmak için Sidney’e taşınmadan önce, Moda Tasarımı bölümünden mezun oldu.

1990’den başarılı bir şekilde kendi moda markasını kurdu ve 1995’te pret-à-porter koleksiyonunu tanıtmak için Paris’e davet edilen ilk Avustralyalı tasarımcı oldu. 2001’de İngiliz perakendeci Marks & Spencer’ın işbirliği ile özel kadın iç çamaşır koleksiyonu “Wild Hearts’ı” piyasaya sürdü. Ardından çocuklar için yapılan bir moda koleksiyonu ve Australian Ballet’nin 50. Yıldönümü etkinliği gibi pek çok projede yer aldı. Eylül 2015’te birden çok ödüllü moda tasarımcısı, Sydney Uygulamalı Sanatlar ve Bilim Müzesi’nde “Collette Dinnigan: Unlaced” adı altında kendi sergisini açma fırsatıyla onurlandırıldı.

Dinnigan’ın Miele ile olan işbirliği, “Total Laundry Care Solution” (Çamaşır Bakımına Genel Çözüm) isimli, W1 çamaşır makinesi, T1 kurutucusu, FashionMaster buharlı ütü sistemi ve uygun aksesuarları içeren yeni modellerin piyasaya çıkmasıyla başladı. Collette Dinnigan’ı W1 ve T1 serilerinin piyasaya sürülmesinde mükemmel bir marka yüzü yapan, sadece birinci sınıf muhteşem kadın iç çamaşırı, gelinlik ve gece modası tasarımcısı olarak bilinmesi değil, aynı zamanda çalışan bir anne olmasıdır. Miele’nin genel çamaşır bakım sistemi sayesinde, en iyi ve en narin kıyafetlerin bile hızlı, kolay ve verimli bir şekilde evde yıkanması ve bakılması artık mümkün.