Kot

Eskiden sadece iş pantolonları için kullanılan kot şimdi artık eteklerde, çantalarda, gömleklerde, ceketlerde ve sayısız başka giysilerde kullanılıyor. Kot kumaşının üretimindeki esas madde pamuktur. Farklı renkteki ipliklerden (genellikle beyaz ve mavi) gövde bağı adı verilen işlem sayesinde özel kot deseni oluşuyor ve kumaş bir taraftan mavi ve diğer taraftan da beyaz parıldıyor.

Yıkama: Temel olarak blucinler en fazla 60°C'de, esneyebilen kot kumaş ise en fazla 30°C'de hassas çamaşır deterjanıyla ve ağartıcı olmadan yıkanmalıdır. Kotlarınızı yıkamadan önce sola doğru çekin ki makine içinde sıkılırken beyaz şeritleri, diğer adıyla Blanchissur'ları önleyebilesiniz. Kotlar sadece düşük devir sayısında yıkanmalıdır. Başka tekstillerin renklenmesini önlemek için kot kumaşları ilk yıkamada ayrı yıkanmalıdır. Doğru bakım için Miele'nin özel blucin programında yıkama ritmi, su seviyesi ve sıkma profili kumaşın taleplerine göre tam ayarlanabilmektedir.
Sonuç: optimum yıkama sonucu, az kırışma ve maksimum çamaşır koruması.

Kurutma: Miele kurutma makineleri de kotlara özel bir programa sahiptir. Bu kumaşlar için geliştirilmiş ısı algılayıcısı ve özel kurutma kademeleri en sevdiğiniz kotların kuruduktan sonra da mükemmel görünmesini sağlıyor.

Ütüleme: Kotları illa ütülemeye gerek yoktur. Ancak mükemmel bir ütüleme sonucunu yüksek ısı ayarıyla ve bol buharla elde edebilirsiniz.