• Ana navigasyona geç (Enter'a bas)
  • Ana içeriğe geç (Enter'a bas)
  • Alt bilgiye geç (Enter'a bas)
  • Ana Sayfa
  • Haberler & Etkinlikler
  • Miele à la carte
  • Miele à la carte
  • Miele Moda
  • Aksiyonlar & Kampanyalar
  • Ödüller & Test damgası

Punch – taze, aromatik, keskin

Punch – taze, aromatik, keskin Adobe Stock

Punch – taze, aromatik, keskin

Popüler bir içki olan punch Hindistan'da ortaya çıktı ancak bugün dünyanın dört bir yanında sevenlere sahip. Hatta Friedrich Schiller bir şiirini bu içkiye ithaf etti – “Punch Song” (Punch Şarkısı)

İngiliz denizciler, 17. yy'da bu aromatik içkiyi Avrupa'ya getirdiler. Burada özellikle de Tory'ler arasında popüler olduğu söyleniyor. Hindistan'da paanch (Hindustani dilinde “beş” anlamına geliyor) olarak bilinen içkiyi tanıyıp sevmeye başladılar, ve İngilizce'de punch olarak adlandırdılar. İsim, orijinal tarifteki malzemelerin sayısını ifade ediyor: su, şarap, meyve, limon suyu ve baharatlar. Arak, siyah çay, miskem limonu veya turunç suyu ve şeker sonradan eklenmeye başladı. Bugünlerde, arak (alkollü içkilerin en eskilerinden olan güçlü bir Hint likörü) yerine genellikle rom kullanılıyor. Punch'ın belirli türlerine ayırt edici tatlar vermek için kullanılan özel malzemeler arasında yıldız anason, portakal, zencefil, vanilya ve karanfil bulunuyor. Ham limon suyu veya (rendelenmiş) kabuğu ile son rötuşlar yapılır. Punch genellikle ılık servis edilir. Hazırlanırken, içki yavaşça ısıtılmalı, asla kaynatılmamalıdır. Böylece içki tadını, aromasını ve alkolünü korur. Aynı zamanda soğuk, ferahlatıcı bir içki olarak da içilebilir. 18. yy'da hem ılık hem de soğuk bir içecek olarak revaçtaydı. İlk punch'ını İngiltere'ye bir ziyaretinde içen Wolfgang Amadeus Mozart, içkinin her iki halini de çok lezzetli buldu.

Yazı: Regine Smith-Thyme


Mürver çiçeği ve mine çiçeğinden zencefilli punch


1-2 Kişi

Ceviz boyutunda 1 parça zencefil, 1 sıkmalık organik portakal (kabuk ve 100 ml suyu için), 1-2 parça yıldız anason, 2 karanfil, 2 mine çiçeği poşet çayı, 4-5 yemek kaşığı mürver çiçeği suyu (%100 meyve içeriği), 2-3 çay kaşığı bal, isteğe göre 1-2 yemek kaşığı brandy

1. Zencefil kökünün kabuğunu kazıyın ve zencefili ince dilimler halinde kesin. Bir portakalın yarısının kabuğundan ince bir parça soyun. Zencefil dilimlerini, portakal kabuğunu, yılsız anasonu ve karanfili saplı bir tencereye 250 ml su ile birlikte koyun ve pişirmeye başlayın.

2. Tencereyi ocaktan çekin, mine çiçeği çay poşedini ekleyin ve 5 dakika suda bekletin. Çay poşetlerini çıkarın ve sıkılmış portakal suyunu ve mürver çiçeği suyunu dökün. Karışımı tekrar ısıtın (kaynatmayın) ve bal ile tatlandırın.

3. Punch'ı süzgeç kullanarak bir veya iki ısı geçirmez bardağa ya da fincana dökün ve portakal kabuğu ile süsleyin. Brandy ekleyin ve hemen servis edin.

İpuçları:

  • Punch alkolsüz de oldukça lezzetlidir.
  • Portakal kabuğunu, içindeki beyaz kabuğu almadan soyun. Beyaz kabuk biraz acıdır.
Benzer ürünler Brandy AlexanderBavyera’da BiraMargaritaZencefilli Bira
 
  • Sayfa başına dön
  •  
  •  
  • Ana Sayfa
  • Ürünler
  • Mağaza
  • Haberler & Etkinlikler
  • Bayi/Servis
  • Mağaza
  • İletişim
  • Kullanma kılavuzları
  • Hakkımızda
  • Neden Miele?
  • Bayiler
  • Mimarlar & İnşaat sahipleri
  • Miele Marine
  • Tedarikçiler
  • Kariyer
  • Basın
  • Miele Corporate
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Kullanım şartları
  • Künye
  • Bilgi Toplumu Hizmetleri