Rheims’taki küçük bir bağdaki üzümün, uzman Hervé Dantan’ın gururla sunabileceği bir şampanya haline gelmesi 10 yıl sürüyor.
Beyaz şeftali ve taze narenciye aromaları, sarı çiçek kokuları, biraz tereyağı, fındık, vanilya ve meyveli kek aromaları, minerallerle bir araya geliyor. Clos Lanson 2006 Şampanyası hakiki bir şaheser olup, aynı zamanda göz alıcı ve inanılmaz derecede zarif bir şampanyadır. Özellikle chardonnay üzümleri sadece bir hektarlık olan, Rheims’ın tam göbeğinde yüksek duvarlarla çevrelenmiş bir bağdan geliyor. Champagne şehrinin geri kalanından genellikle daha sıcak olan sabit mikro iklimi ve oldukça kireçli toprağı, chardonnay üzümlerinin nesiller boyunca burada yetiştirilmesine olanak sağlamıştır. Şarap mahzeni uzmanı Hervé Dantan günlük olarak bu değerli bağları ziyaret ediyor, geleneksel yöntemlerle ilgileniyor ve doğanın döngüsüne saygıyla yaklaşarak toprağın canlılığını sürdürüyor. Lanson’ın yüksek kalite gereksinimlerini karşılamak için, Clos Lanson için sadece en iyi üzümler seçiliyor. Üzüm suyu sadece ilk preslemeden gelir. Argonne ormanından gelen meşeden yapılan varillerde birkaç ay bekletildikten sonra, Clos Lanson 2006, dinlendirilmek üzere şarap tortusu üzerinde şişede yedi yıl bekledi. Dışarı çıkarıldıktan sonra, şişeler en iyi şekilde gelişip olgunlaşabilecekleri mahzenlerde yıllarca bekletildiler.
Bu olağanüstü Clos Lanson 2006 şampanyasından sadece 7870 adet üretilip, şarap üretim sürecinde, şarabın saklandığı meşe varillere biat ederek, lüks ahşap kutularda paketleniyor.