Dünyanın en yüksek üzüm bağı, Arjantin'in kuzeyinde Salta eyaletinde 3.111 metre yükseklikte bulunmaktadır ve İsviçreli bir şarap üreticisine aittir. Peki bu faktörün şarap üzerindeki etkisi nedir?
Bardağı burnunuza götürdüğünüzde kokusunu aldığınız ilk şey, tombul, olgunlaşmış böğürtlen ve erik kokuları oluyor, daha sonra güney Fransa'daki Garrigue'de bir yaz yürüyüşüne çıktığınızda karşılaşabileceğiniz yabani otların aromasını tadabiliyorsunuz, biberiye, kekik, adaçayı ve bir miktar lavanta bu yabani otlara örnek gösterilebilir. Son olarak tüm bu tatlar, komşunuzun bahçesinden gelen ızgara etin kokusunu andıran hafif baharatlı kavurma kokusu ile birleşiyor. Bir yudum aldığınızda, ağzınızdaki şarap burnunuza gelen kokunun tüm vaatlerini yerine getirir. Bu güçlü şarap, hepsi son bardağa kadar dayanan bol incelikli, tam gövdeli, karmaşık, ipeksi ve olgun taninlere sahiptir. Aldığınız tat Rodin'den ziyade Giacometti tarafından yapılmış bir heykele benzer.
Tüm bunlar iki insan ve eşsiz bir doğal konum sayesinde gerçekleşir. Aslen Berne'li olan Donald M. Hees, eşi Ursula ile birlikte 2001 yılında Bodega Colomé Malikanesini satın aldılar ve bu sayede 1831 yılında kurulan bu malikaneye Arjantin'in durmaksızın faaliyet gösteren en eski şaraphanesi unvanını kazandırdılar. Donald Hees, daha önce çalıştığı Bordeaux ve Burgundy'de büyük bir başarıya imza atan ünlü Fransız şarap tüccarı Thibaut Delmotte'yi 2005 yılında sorumlu müdürü olarak atadı. Malbec üzümleri 2007 yılında, çarpıcı uçurum oluşumları ve etkileyici kaktüsler ile çevrili Molinos yakınlarındaki Valle Calchaquí’de bulunan yüksek kil içerikli kumlu alüvyonlu topraklara yani 3.000 ile 3.111 metre yüksekliğe (Altura Máxima = maksimum yüksekliğe) dikildi. O zamandan beri, üzüm bağları organik olarak sürüldü. Üzümler ilk kez 2012 yılında el ile hasat edildi. Yüksek UV seviyelerine sahip yoğun güneş ışığı, havadaki düşük oksijen oranı ve soğuk geceler, kalın kabuklar geliştiren son derece küçük üzümlerin ortaya çıkmasına yardımcı oldu. Fermantasyondan sonra şarap, Fransız usulü meşe fıçılarda 24 ay boyunca depolanıyor ve söz konusu fıçılar şaraba odunsu bir lezzet vermeden bir yapı kazandırılıyor. Altura Máxima Malbec 2012 her açıdan birinci sınıf bir şaraptır.