Kahve sirkesi, espresso ve kekikli şerit erişte, jöle kahvesi ve sığır eti bulyonu ve ossobuco içeren baharatlı kahve soslu bir salata mı? İlk bakışta alışılmadık olan görülen şeyin aslında aromatik, dengeli lezzet deneyimleri üreten yeni tariflere dönüştüğünü görmekteyiz. Kahve tozu veya espressonun tatlılarda veya keklerde bir malzeme olarak ya da içecek hazırlamada kullanımı yaygındır ancak bu senaryoda durum farklıdır. Kahve ile yemek yapıldığında acı kahve çekirdekleri yemeğe tat katarlar. Kahve çekirdeklerinin muazzam çeşitlilikteki aromaları – ki söz konusu aromaların 800 ile 1200 çeşidi olduğu söylenir- kavurma sanatı ile yaratılmıştır. Bazen biberimsi, fümeli, çikolatalı, odunsu veya fındıksı notalar ortaya çıkabildiği gibi bazen de yemeğinize çok özel bir detay katmak amacıyla için vanilya, karanfil veya karamel gibi notalar da ortaya çıkabilir.