Adamın birden çok hayatı var: Kendisi müzisyen ve video sanatçısı, profesyonel poker ve golf oyuncusudur. Dieter Meier şuanda yüz polo atına sahip, biyolojik bir sığır yetiştirme tesisinin ve bir koyun çiftliğinin arazi sahibi ve işletmecisidir, soyayı, keten tohumlarını ve mısırı biyolojik ekiyor, kendisine ait bir biyolojik şarap ürün var - üstelik tümü Arjantin'de.
Zürih'te ise "Bärengasse" isimli restoranın ve kendi ürünlerini satan ve Arjantin'deki şarabının adını taşıyan bir şarküterinin sahibidir: „Ojo de Agua“ (suyun gözü).
"Bir şeye mükemmel bir şekilde hakim olduysam mutlaka yeni bir şeye başlamalıyım." Meier kendisini dağcı olarak görüyor: kendisi hakkında yeni bir şey öğrenmek için bilinmeyen zirveleri keşfetmeye bağımlı biri şeklinde. "Ben, kalabildiğim sürece idealist kalacağım. Ve içimdeki idealistin realisti tutku nedeniyle öldürmemesine dikkat ediyorum."
Önolojiyi ve ekolojiyi birleştirme, doğayı onurlandırma ve mahsulü ekme iddiasıyla Arjantin'in Mendoza bölgesindeki Alto Agrelo'da Malbec ve Cabernet-Sauvignon üzümlerinden tipikliği eşsiz olan bir şarap üretiyor. Sloganı ise "çalışma lezzet getiriyor". Çünkü bir şeyin tadını, sadece onu anlayan ve görebilen çıkarabilir. Bu, Beethoven'in yaylı çalgılar dörtlüsü için geçerli olduğu kadar şarap için de geçerlidir ve bu şarapta üzüm, taze meyve ve biraz ahşap tadı var.
Alto Agrelo, Mendoza'nın en iyi bağ bölgesidir. Birçok büyük üretici buradan üzüm alıyor veya merkezlerini bu bölgeye taşıdı. Kuru, taşlı-kumlu topraklar mineral açısından çok zengin, bunun nedeni ise milyonlarca yıl boyunca Anden'in eriye sularıyla kaplanmış kalıntılardır.
Eriyen su bölgedeki nehirleri ve ana su kaynağı olan gölleri de dolduruyor ve bağcılar bu suyla bağlarını suluyor. Bu sular olmasa toz kadar kuru bölgelerde pek bir şey yetişmez. Damla damla ve dikkatle yapılan sulama sayesinde üzümlerin düzenli kalitesi garanti ediliyor.
Şuanda Dieter Meier'e ait 2009 yılından kalma üç biyolojik kırmızı şarap Almanya'da alınabiliyor: „Puro Corte“, „Puro Corte d’Oro“ ve „Puro Malbec“.