Rahatça hazırlayın, fırına verin ve enfes sonucun hazır olmasını bekleyin. Tuz kaplaması içinde balık pişirmek gelmiş geçmiş en kolay hazırlama yöntemlerinden biridir, ancak birkaç temel kurala dikkat etmek gerekiyor.
Önce fırında sert bir kabuk haline gelen tuz ve yumurta akından oluşan bir kaplamada balık kendi suyunda pişer. Tuz kurumayı önler, eşsiz bir aroma katar ve servis sırasında gerçek bir etkinlik haline gelir.
Ancak tadından daha önemli olan yemeğin hazırlanması ve doğru tuzun kullanılmasıdır. İster hamuru kaba taneli deniz tuzuyla, ince taneli sofralık tuzla ya da piyasada olağan yemek tuzuyla karıştırın: Bu tercih levrek, somon veya sudak için hiç fark etmez. Sadece tuz tanelerinin fazla büyük olmamasına dikkat edilmelidir, çünkü: tuz ne kadar ince taneliyse kabuk o kadar sıkı olur.
Ve önemli olan da bu. Çünkü kabukta ufak çatlaklar veya açıklıklar oluşursa su buharı dışarı kaçar ve özenle paketlenmiş yemek kurur. Ne hobi amaçlı aşçılar ne de profesyoneller için güzel bir durum olur bu.
Bunu önlemek için de "tuzu az olacağına çok olsun" kuralına uyulmalı ve özellikle de tuzlu hamurun kıvamına dikkat edilmelidir. Hamur cıvık olmalıdır. Deneyimlere göre bunu sağlamak için "beyaz altın" yumurta akıyla (tuzu pişirme sırasında bağlar) ve biraz da suyla karıştırmak gerekiyor.
Hamur karıştırıldıktan sonra sac üzerine dağıtılır. Denizalası, levrek veya altın uskumrusu normalde içi boşaltılmalı, yıkanmalı ve istendiği gibi doldurulmalıdır, ancak pulları olmadan tuz yatağına konmamalıdır, aksi takdirde doğal korumaları olmadan fazla baharat emerler.
Eğer yeterli miktarda taze baharat balığın altına ve üzerine konursa hiçbir zaman fazla tuz çekmez. Örneğin maydanoz, tarhun, fesleğen veya mercanköşk, kişniş, kekik, biberiye veya adaçayı balığa daha fazla aroma katar. Bunlar piştikten sonra ve fileto çözülmeden önce balığın derisiyle birlikte kolayca kaldırılır.
Ancak bundan önce tuz kabuğuna bıçak kabzasıyla kuvvetlice vurulmalıdır, sofrada herkes şaşkına dönecek.
Özellikle de hafif erimiş tereyağı veya zeytinyağı eşliğindeki mükemmel aromatik balığın ilk ısırığı insanların ağzına girdiğinde.
Yemek tarifleri veri tabanımızda tuz kabuğunda yemek pişirmek için önerilen birkaç tarifimiz bulunuyor.